Spørgsmål:
Hvordan justerer jeg for fugtighed, når man fremstiller ris?
Peter V
2010-07-21 20:30:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For mange år siden spiste jeg på Sushi Yasuda i New York. Efter at jeg gik, læste jeg op om kokken, og en artikel om ham nævnte, at han tegnede sig for luftfugtighed, mens han lavede sin sushi-ris. Wow! Min slags fyr!

Der er en 'hvor meget vand med din ris'-samtale på dette site, der grundlæggende sagde "få en god Zojirushi", men jeg vil gerne høre fra en ekspertsushi riskoger - kan nogen forklare mig en formel eller et sæt overvejelser for at lave rigtig god sushi ris? Jeg tænker på den slags ting, der læres sushi-kokke ved den japanske ækvivalent til CIA, hvis der er sådan en ting.

Her er et link, der nævner den omgivende fugtighed som en bekymring for rislavning: http://www.mail-archive.com/ugandanet@kym.net/msg13272.html

Jeg er ikke en ekspert-sushi-riskomfur, men fugtigheden inde i en riskoger er allerede på 100% ... Jeg kan ikke forestille mig, hvordan luftfugtigheden udefra kan have nogen indflydelse på, hvordan ris koges. Højde, ja. Fugtighed, nej.
Medmindre kokken talte om, at ris tørrer ud, efter at den er sat på pladen, i hvilket tilfælde vil du * lidt * øge vandet og tilberedningstiden til tørt klima.
Analogt i bagning ændrer mel vægt afhængigt af luftfugtighed, så jeg kan forestille mig, at dette er en legitim bekymring.
En svar:
Shalmanese
2010-07-22 07:57:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tør ris har mere eller mindre vandindhold afhængigt af den omgivende fugtighed. Hvis du vil teste, hvor meget du skal tage højde for dette, skal du tage lidt ris i løbet af en fugtig dag, vægt, tørre i en 200F ovn i et par timer og derefter veje igen.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...