Spørgsmål:
Jeg vil lave min egen ost. Hvordan kommer jeg i gang?
Curry
2010-07-10 11:26:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har set folk lave deres egen mozzarella, og det virkede let. Har du nogle tip til, hvordan du kommer i gang (udstyr, ingredienser, opskrifter)? Hvad med blå ost og andre stærkere oste?

Fire svar:
Pulse
2010-07-10 13:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

At fremstille Mozzarella er ikke fantastisk vanskeligt, men visse ting under processen er kritiske, sandsynligvis er det vigtigste temperaturen.

Hvis det er din første gang, du laver ost, finder du måske køb af et 'startpakke' den nemmeste måde at komme i gang på. Disse giver dig alle de vigtige ting, du har brug for, såsom løbe. Hvis du føler dig modig, så afgår du sættet og dykker lige ind.

For Mozzarella skal du prøve at finde bøffelmælk, hvilket er hvad 'ordentlig' Mozzarella er lavet af. Det har lavere kolesterol end komælk, har mere protein og fremstiller en meget rigere ost. Hvis du ikke kan få buffelmælk, skal du bruge den bedste ikke-homogeniserede mælk med fuld fedt, du kan finde.

Her er en opskrift, jeg har brugt før MOZZARELLA

Her er et link med forskellene mellem bøffelmælk og komælk

Komælk vs Buffelmælk

Selvom det er meget muligt at fremstille stort set alle slags ost derhjemme, kræver nogle oste, såsom blå ost, et sted at udvikle sig ved den korrekte temperatur og i ganske lange perioder. ideelt set ville dette være en temperatur omkring 10c med en fugtighed omkring 70% og en tid til modning på omkring 2 til 3 måneder.

Her er et godt sted at starte:

http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/cheese/blue_cheese/blue_cheese.htm

ManiacZX
2010-07-16 03:25:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ricotta ville være en god første ost at lave. Det er en frisk ost, så du behøver ikke ældning, du kan lave et parti i næsten 30 minutter med meget enkle ingredienser, og smagsforskellen med den købte butik er spektakulær.

Der er et spørgsmål, som har flere svar med opskrifter med ricottaost (inklusive en jeg har brugt) Fremstilling (eller erstatning for) ricottaost?

moonshadow
2010-07-10 22:23:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har faktisk haft succes med at lave en blød ost ved hjælp af kefir-svamp til at vende mælken i stedet for osteløbe; dette har den fordel, at du ikke behøver at købe mere.

Når du har fodret svampen, skal du opbevare den producerede kefir i køleskabet en nat. Fortynd med frisk mælk, ikke mere end 4: 1 mælk: kefir, og opbevar blandingen ved stuetemperatur i endnu en nat. Varm op til ~ 30 grader, og hold den ved denne temperatur, omrør lejlighedsvis, indtil den vender - det kan tage så lang tid som en halv time eller deromkring at starte, men når den går, går det temmelig hurtigt. Tøm gennem steril osteklud eller musselin for at adskille ostemassen, og fortsæt som normalt.

Wizard79
2010-07-10 23:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

At lave mozzarella derhjemme er ret vanskeligt.

Den hårde del gør ostemassen (koagulation af mælk med osteløbe eller et spiseligt surt stof). Dette er et almindeligt krav for at lave næsten enhver form for ost, og selvom det måske ikke virker så svært, er det faktisk meget svært at lave en tilfredsstillende ostemasse. Dette er grunden til, at den mest nemme ost at lave derhjemme (ricotta) faktisk ikke er en ost!

Du kan dog prøve at købe noget ostemasse fra et mejeri for at "øve" derhjemme.

Jeg er uenig i dette svar. Jeg har aldrig haft noget problem overhovedet at danne en dejlig ostemasse til enhver ost. Syresæt mozzarella er faktisk en af ​​de letteste, fordi der ikke er nogen bakteriel podning. Det virker bare. Den hårde del med mozzarella er at ælte osten til den rigtige struktur.
@Sobachatina: Jeg er glad for, at du ikke har noget problem, men det betyder ikke, at det er en simpel opgave for en nybegynder. Derefter er det ikke nok bare at lave ostemasse, du skal gøre en god en. Det er ikke kun mælkesyring ... det er en delikat proces. At lave ostemasse, * god ostemasse *, er faktisk svært og besværligt nok til at afskrække mange mennesker fra at gøre det derhjemme, men det betyder selvfølgelig ikke, at det er umuligt.
@Sobachatina: og forresten traditionel mozzarella kræver faktisk bakteriekultur (ved kontrolleret temperatur) for at gøre ostemassen. Dette er grunden til, at valle fra tidligere koagulation bruges til at starte produktionen af ​​ostemassen (derefter tilføjes løbe).
Jeg er selvfølgelig enig med dig i begge forhold. Jeg siger, at jeg personligt ikke har haft problemer med at lave hverken syresæt eller traditionel mozzarella, og hvis jeg endda kan få det til at arbejde, kan det ikke være så hårdt, som dets ry antyder. - Hvor kan du finde bøffelmælk? Jeg er blevet tvunget til at bruge andre mælker.
@Sobachatina: siden få måneder kan jeg få bøffelmælk i min nærmeste dagligvarebutik, men i det nordlige Italien (hvor jeg bor) er det ikke så almindeligt. Hvis du bruger komælk, får du "mozzarella fiordilatte", jeg kan godt lide det endnu mere end "mozzarella di bufala".


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...