Spørgsmål:
Arvestomater
lavonardo
2010-07-18 13:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad gør en tomat til "arvestykke", og hvad er forskellen på konventionelle tomater?

Redigeret: arv -> arvestykke, giver mere mening på den måde.

"Heirloom-tomater" Du bruger bestemt terminologien korrekt, men alt hvad jeg kan tænke er, hvordan du og personen, der arvede en dåse kikærter (http://cooking.stackexchange.com/q/5627/) skal have lige kommer fra den samme læsning af testamentet.
Tre svar:
David Ma
2010-07-18 14:27:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En arvetomat er en stamme af tomat, der er relativt uændret siden den oprindelige opdagelse og anvendelse. Originalegenskaberne opretholdes ved hjælp af åben bestøvning via insekter og hvad ikke i et ukontrolleret miljø. Udvælgelsesteknikker såsom podning og opskæring (for at klone og skabe hybrider) eller udjævningsteknologi anvendes ikke, mens plantens afstamning skal stamme mindst 50+ år.

Så en arveanlæg vil være stort set noget, der ville se, før industrielt landbrug opstod. Der er mange sorter, hvoraf nogle er relativt sjældne og eksotiske, men det fortæller dig ikke rigtig noget om kvaliteten eller smagen.

Jeg tror du kan være sikker på at planterne er blevet dyrket i noget mindre skala end store industribedrifter, og at planterne ikke er genetisk konstrueret, men det er ikke nødvendigvis positivt for mig.

Joe
2010-07-18 17:56:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I USA ser jeg dem normalt markedsført som "arvestomater"; Jeg ved ikke, om der er specifikke regler i Storbritannien eller Finland, der kan have begrænsninger for udtrykkets brug. (som der nu er i USA med "organisk")

Fordi de ikke var udviklet til industrialiseret landbrug, fokuserede de ikke på avl i træk, der var ønsket til masseproduktion - størrelse, rund form, lys farve, holdbarhed, holdbarhed under transport.

Som sådan er der en meget bredere variation, og de har tendens til at dyrkes lokalt på små gårde (da de ikke har tendens til at transportere godt, eller være egnet til mekaniseret produktion). De er muligvis blevet opdrættet efter sødme, tærhed, antal frugter pr. Plante, sygdomsresistens osv., Så du kan ikke sige, at arvestykker nødvendigvis smager bedre; en lokalt dyrket, plukket den dag, som ikke-arvestomat kan smage lige så godt.

For at gøre dette klart - meget få grøntsager produceres i et virkelig 'ukontrolleret' miljø (måske 'mindre kontrolleret' miljø) - mennesker har udvalgt specifikke træk i århundreder; det er bare, at de anvendte processer var meget mindre højteknologiske dengang - du reddede frøene fra planter, der producerede det, du kunne lide, det er muligt, at nogle måske endda er blevet håndbestøvet for at krydse racer.)

user784
2010-07-18 21:15:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En arvetomat er en, der er overført af frø generation efter generation. De fleste købmands tomater er F-1 hybrider udviklet til kvaliteter som sygdomsresistens, opbevaring osv. Snarere end for smag. Du kan ikke gemme deres frø og dyrke dem, da frøene enten vil være sterile eller vende tilbage til en af ​​forældrene. Du kan gemme frøene fra arvestykker & dyrker den samme plante fra dem. De har den gammeldags tomatsmag, så de foretrækkes af de fleste mennesker, der virkelig kan lide tomater.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...