Spørgsmål:
Hvordan kan jeg fryse overskydende ærter fra min have?
Donna
2010-07-23 07:50:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vil du anbefale at blanche dem først eller fryse dem rå?

En svar:
Darin Sehnert
2010-07-23 07:59:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ifølge Ball Blue Book of Canning & Frysning:

Skoldning er et kritisk skridt i forberedelsen af ​​grøntsager til frysning og skal udføres omhyggeligt. (Dette er et "must" for alle grøntsager, der skal opbevares frosne i mere end fire uger, undtagen de, der udelukkende bruges til deres smag, såsom grønne løg, peberfrugter og urter.) Skoldning renser overfladen for snavs og organismer, lyser farven hjælper med at bevare vitaminer og reducerer virkningen af ​​enzymer, som ellers ville ødelægge den friske smag efter ca. fire uger. Det krymper også produktet, hvilket gør pakningen lettere.

Den anbefalede skoldningstid for friske grønne ærter er 2 minutter. Sørg for at have dit isbad klar til at chokere dem, inden du begynder skoldningen for at undgå for meget madlavning af dem. Når du er chokeret, skal du fjerne det fra isbadet for at undgå udvaskning af næringsstoffer, smag og farve.

Jeg er enig, men vil tilføje, at når du fryser dem, skal du sprede trommen jævnt på et cookieark foret med vokspapir. De fryser individuelt og sidder ikke sammen. Når du er frossen, kan du overføre den til en frysepose.
Forudsat at de ikke er våde, forhindrer den voksagtige hud dem i at klæbe sammen. Har ikke haft nogen problemer, men du kan også gøre dem individuelt først. Individuelt er vigtigst for blødt kødede genstande som bær.
Hvis du ikke har en konserveringsbog og leder efter instruktioner, er National Center for Home Food Conservation (http://www.uga.edu/nchfp/) den bedste ressource på nettet.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...