Spørgsmål:
Hvad er forskellen mellem græsk yoghurt og almindelig yoghurt?
kiamlaluno
2010-07-23 04:49:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En af ingredienserne i en opskrift er græsk yoghurt. Må jeg erstatte den med almindelig yoghurt? Hvis jeg gør det, hvad er forskellen, som jeg straks vil bemærke?

Tre svar:
bmargulies
2010-07-23 04:56:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Græsk yoghurt er tykkere. Du kan gøre ikke-så-græsk yoghurt til den ved at lade den stamme. Sæt osteklud i et dørslag, dump yoghurt i, og lad den sidde. Ikke for længe, ​​ellers opnår du ved en fejltagelse i stedet.

Faktisk, hvis du stammer yoghurt, indtil den er tør, får du labneh. Paneer fremstilles typisk ved opvarmning af mælk til kogning (eller nær kogning) og forsuring af den kunstigt for at hælde den, mens labneh fremstilles ved forsuring fra gæring. Begge bliver derefter spændte og pressede, men tekstur og smag er ofte noget anderledes. (Jeg har aldrig lavet labneh, der f.eks. Blev så fast som presset paneer.)
Vinz
2010-07-23 17:16:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Græsk yoghurt har mere fedt end en "normal" yoghurt, ca. 10%.

Yderligere er en original græsk yoghurt fremstillet af fåremælk, da der ikke er mange køer i Grækenland. Dette kan måske smage lidt underligt for folk, der plejede at bruge komælk ...

Når du køber græsk yoghurt lavet af komælk, anbefaler jeg, at du holder øje med det oprindelige mærke ΦΑΓΕ.

Det meste af yoghurt i græsk stil, man kan købe i USA, er faktisk fedtfri. (Det er en del af attraktionen: fedtfri græsk yoghurt smager som sødmælk ikke-græsk yoghurt.)
JustRightMenus
2010-07-23 06:30:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En anden forskel er, at græsk yoghurt har meget mere protein - den slags jeg køber har dobbelt så stort protein som almindelig yoghurt.

Hvis du har brug for græsk yoghurt for tykkelsen mere end for proteinet (fremstiller f.eks. tzatsiki sauce), kan du stramme det som angivet af bmargulies.

Jeg stammer yoghurt i et kaffefilter over et kaffekrus. Tro det eller ej, det fugtige filter klæber nok til kruset, at det ikke bare falder i kruset.

Det højere proteinindhold pr. Vægtenhed kan bare skyldes, at der er langt mindre vand pr. Vægtenhed :) Btw, den anstrengende metode fungerer også med soja yoghurt, hvis de ikke er af den kunstigt stabiliserede art ...


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...