Spørgsmål:
Hvordan kan jeg bage brød ved hjælp af en moderkultur?
Sam Holder
2010-07-14 15:20:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis jeg vil lave brød ved hjælp af en 'moder' kultur, hvad skal jeg så gøre? Hvordan skal jeg starte med at starte 'mor'? Hvordan skal jeg holde 'moren' i gang? og hvordan bruger jeg moderen i mit brød? Hvad skal jeg bruge til at fremstille 'moren' til forskellige kvaliteter?

Se [spørgsmål 936] (http://cooking.stackexchange.com/questions/936/in-reference-to-baking-bread-what-is-a-mother-culture) for en forklaring på, hvad der er en moderkultur.
Se på det andet relaterede spørgsmål: http://cooking.stackexchange.com/questions/101/what-are-convenient-and-reliable-ways-to-make-the-starter-for-rye-bread/ 464 # 464
To svar:
Bryant
2010-07-14 20:47:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er et godt blogindlæg på Al Dente-bloggen, der taler om at komme i gang med en surdejstarter. De bruger en starter fra King Arthor Flour, der formodes at være 250 år gammel. :)

Recep
2010-07-14 15:56:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den bedste metode er at bruge det meste til at fremstille en starter og fodre moderen med mel og vand til det næste brød.

Når du har moderen, kan du fodre den med så meget mel som du har brug for.

Lad os sige, at du har 1 kop mor ved 100% hydrering. Du skal bruge 3/4 kopper af det til at lave en starter til brødet (tilsæt mel og vand for at danne en starter, som din formel antyder). Foder derefter den resterende 1/4 kop med 3/8 af både vand og mel for at gøre det til 1 kop igen.

Så når din starter er aktiv nok (det er bedre at hvile natten over), kan du lav brødet på samme måde som du gør med kommerciel gær. Bare sørg for at beregne mel og vand i starteren for bagerprocenter.

Tallene er symbolske, det er bedre at bruge vægt og ikke volumen til korrekte beregninger af bagerprocenter.

mange tak. nogen henvisninger til bagerprocenter? Ikke hørt ordet før ...
Det er forholdet mellem ingredienserne og mel. I sin enkleste form, hvis du bruger 1 lb mel og 0,6 lb vand, har du 100% mel og 60% vand. På denne måde er det let at ændre beløbene. Se http://www.thefreshloaf.com/node/4929/baker039s-percentage#comment-24842


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...