Spørgsmål:
Kan du fryse mirepoix?
Elyse
2010-07-19 22:13:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan jeg hugge op og fryse mirepoix rå, eller skal grøntsagerne først blancheres? Tak!

Tre svar:
JustRightMenus
2010-07-19 22:27:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, du kan fryse mirepoix, men det bliver temmelig blødt, når det først er optøet, som Peter V bemærkede. Løg og selleri fryser ikke godt, selvom gulerødder gør det okay.

Alle tre grøntsager, når de er hele, skal blancheres i et par minutter inden frysning. For grøntsagsspecifikke fryseanvisninger, se National Center for Home Food Preservation's Freezing Guide.

Det er bedst at bruge frisk, men blancheret i 1-2 minutter, så fungerer frossen okay. Jeg blancherer ikke ternede grøntsager i mere end 2 minutter.

Peter V
2010-07-19 22:22:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad vil du gøre med denne mirepoix?

Hvis det bare vil være et grundlag for en bestand, kan du sandsynligvis fryse den uden dårlig effekt.

Hvis du vil karamellisere det i noget smør og derefter bruge det i en sidste skål, er jeg ikke sikker på, at jeg vil fryse det; grøntsagerne synes sandsynligvis at blive grødet, uanset om de først blev blancherede.

daniel
2010-07-19 22:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du planlægger at bruge mirepoix som den er, som det vil ses på pladen, skal du først blanche og derefter fryse så hurtigt som muligt. Dette hjælper med at bevare tekstur.

Ellers, hvis du bruger til lager eller hvad som helst, skal du fortsætte og fryse.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...