Spørgsmål:
Skrælning af tomater
Dinah
2010-07-13 07:02:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en opskrift, der kræver skrælning af tomater. Jeg har fundet andre steder, at dette ofte gøres ved at koge dem og lade huden løfte væk under den proces.

Er der noget andet, der kan gøre det lettere? Selv efter kogning er de stadig svære at skrælle.

Der er et [spørgsmål om skrælning af ferskner] (http://cooking.stackexchange.com/questions/692/how-to-peel-peaches), og svarene der gælder for tomater.
Den teknik, du beskriver (blancherer frugt for at skrælle huden) kaldes ** émonder **.
Seks svar:
Joe
2010-07-13 07:35:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du koger dem i mere end et par sekunder, begynder du at tilberede tomaten, hvilket kan gøre det sværere at arbejde med - du vil effektivt koge lidt under huden, hvilket kun tager et par sekunder .

Jeg arbejder med en parringskniv og et sæt fjederbelastede tænger (men du kan bruge en edderkop eller si).

 • start en gryde med kogende vand
 • skær et X i bunden af ​​tomaterne
 • når gryden med vand koges, reducer til en simre
 • slip en tomat i vandet i ca. 5 sekunder.
 • lad tomaten køle af i et par sekunder. (du kan bruge koldt vand, jeg venter bare).
 • hold tomaten i din (ikke-dominerende) hånd
 • hold paringkniven i din højre, men ikke til at skære ... tag det som om du holder en pensel med spidsen af ​​knivbladet nær enden af ​​tommelfingeren og tommelfingeren mod bladets flade side og den skarpe side vender mod din krop. (dette er et af de tilfælde, hvor billeder kan hjælpe).
 • Skub kniven under en af ​​de 4 klapper, der er tilbage fra X, tag fat i huden med tommelfingeren og træk.
 • gentag for de andre 3 klapper.
 • Hvis der er hud tilbage, skal du gentage, indtil tomaten er ren.

Hvis huden stadig klæber, skal du øge tiden til en sekund eller to, indtil du finder det rigtige tidspunkt. Hvis tomaten blev svær at holde, skal du sænke tiden.

Når du har fundet det rigtige tidspunkt at tilberede tomatene til, laver jeg omkring 3 romaer eller to større globatomater ad gangen - mens en batch køler, skræller jeg det forrige parti, dypper et andet sæt, gentager, og du får en batch udført på ingen tid.

Fordelen ved at kaste dem ned i isvand er dobbelt: du stopper madlavningen med det samme, og vandet hjælper med at flytte skindene væk fra tomaten (forudsat at du skræller * i * vandet ...)
Jeg finder det bremser mig, men jeg har faktisk aldrig tidsbestemt det ... og jeg har ikke en ismaskine, så så er jeg nødt til at sprænge begge mine bakker med is, hvis jeg laver en match med sauce og stadig sandsynligvis ikke har nok. En jeg får den rigtige timing ned på tomaterne (er dagens tomat en 5-tæller eller en 7-tæller?), Jeg har ikke brug for nogen ekstra hjælp. Og det er uden at skrælle i isvandet - det lyder bare smertefuldt for mig og tænker tilbage på at skrælle frosne bananer, hvor jeg ofte bliver nødt til at stoppe fra den kolde inducerede smerte for at varme mine hænder.
Heh ... Jeg formoder, at det kan gøre en større forskel, når du laver en busk eller mere ad gangen. Du kan lave en masse is opad ved blot at fryse enhver gammel beholder med vand (forudsat at du får nok overfladeareal, er det ikke som om tomaterne bryr sig om, hvordan isen * ser ud). Men dette minder mig om en anden teknik ...
Dinah
2010-07-13 07:05:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du skærer en X gennem huden inden kogning, begynder huden først at skrælle væk fra det sted og gøre tomaten lettere at skrælle. Hvis du er interesseret i tomatens tilstand, efter at du har flået den, skal du sørge for at holde skåret lavt - kun skære igennem skindet.

Jeg holder parringskniv lige tæt på spidsen, når jeg gør dette - så der er ingen måde for kniven at gå mere end et par mm / mindre end 1/8 tomme.
user143
2010-07-13 07:29:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter kogning (du bør faktisk ikke koge dem, medmindre det er hvad fadet kræver, et minut i kogende vand er nok), gør det straks at neddyppe dem i isvand, hvilket gør dem endnu lettere at skrælle.

Isvand efter nedsænkning i varmt vand er nøglen.
Shog9
2010-07-13 22:07:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger Joe's teknik (mere eller mindre ... til < 3-4 tomater, bare kvartaler jeg og fileterer dem). Men en af ​​mine venner, der nu er pensioneret, gør følgende:

 1. Vask og stilk tomaterne, lad dem tørre på et rent håndklæde
 2. Arranger dem på en arkpande og frys, indtil den er solid
 3. Opbevares i fryseposer ved < 0 ° F, indtil det er nødvendigt.
 4. Fjern så mange frosne tomater, som det er nødvendigt, og kør under hver efter hinanden under koldt vand og gnid blot huden, når den blødgør.

Fordelen her er dobbelt: skrælning er let let, og du har så mange skrællede tomater, som du har brug for, når du har brug for dem.

Ulemperne er yderligere forarbejde (hvilket kan være vigtigt, hvis du alligevel ikke planlagde at fryse tomaterne), og at slutresultatet er tomater, der er frosset: fint til saucer, ikke så godt til salater.

PaulS
2010-07-14 01:27:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du skal tilberede tomaterne efter at have skrællet dem, har jeg en meget nem metode: Skær den hårde lille kerne ud i toppen, halver dem og læg dem derefter med huden opad under en meget varm grill et par minutter. Huden rejser sig op fra kødet (noget af huden kan blive sort, afhængigt af hvor længe du forlader dem) og kan let plukkes af med en tang (eller fingre, hvis du er hård).

Endnu lettere, hvis du klipper kernen ud * efter * at skære dem i halvdelen :)
For amerikanere - 'grillen' i dette tilfælde ville være din slagtekylling. (bemærk også, at dette svarer til den metode, som Alton Brown brugte i sin tomatsauce-episode; han ristede dem dog med huden nedad (for at fordampe noget af fugtigheden og intensivere tomatens smag))
leiflundgren
2010-07-13 16:39:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Til tider skærer jeg bare huden af. Tag en blød filetkniv. Skær tomaten i kiler. Placer en skive på skærebrættet med skindet nedad, og skub filetkniven mod tomaten for at skære springet væk, ligesom du skærer væk huden fra en fisk.

Dette er dog kun praktisk, hvis du skal skylle en eller to tomater. I større skala anbefaler jeg kogende vand-tricket.

/ LDenne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...