Spørgsmål:
Eddike Alternativer og riskombinationer ved fremstilling af sushi ris
dassouki
2010-07-22 16:52:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Hvad er nogle af alternativerne i eddike til fremstilling af sushi-ris? Jeg ved, at det er bedst at bruge riseddike, men har nogen nogensinde prøvet det med hvidvineddike eller f.eks. Æblecidereddike? Følg op på dette spørgsmål, vil du lægge eller mere mindre eddike?

  2. Hvad er nogle riskombinationer, som nogen kan bruge? Jeg tænker på en næste batch, jeg laver måske 80% sushi ris, 20% basmati eller 70% sushi ris og 30% arborio. Har nogen prøvet sådanne kombinationer, og hvordan blev det i bekræftende fald?

To svar:
papin
2010-07-22 17:34:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har aldrig lavet, men jeg har spist Arborio sushi med italienske smag, og her i DC har jeg haft sushi med latinsk smag. Det var godt. Arborio-sushi virkede for mig som almindelig Arborio-ris.

Riseddike er sød og mindre syrefuld (4% versus 6%), så hvis du prøver forskellige eddike, vil du måske fortynde den lidt først og sammenlign derefter for sødme. Sig, at du har 2 spiseskefulde eddike til 6%, og tilsæt derefter en spiseskefuld vand til det for at bringe det ned til 4%.

Aant
2010-07-24 20:12:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ud over Papins fremragende kommentar skal du muligvis også justere for sødme - så hvis du f.eks. besluttede at bruge hvidvinseddike samt at fortynde den, ville jeg tilføje noget sukker efter smag.

Med hensyn til dit første spørgsmål er der en stor forskel mellem langkornet og kortkornet ris. Så Arborio er OK som erstatning, hvis du vil; dog vil Basmati-korn ikke klæbe sammen næsten lige så godt, så det er mere sandsynligt, at din sushi falder fra hinanden, hvis du vælger denne mulighed!

Åh, hvis du er / god / til at rulle sushi op og koge basmatirisen passende (brug lidt mere vand), fungerer den stadig, smager bare ikke så godt. (Specifikt smager det intetsigende)


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...